El CIEMEN celebra el 50è aniversari en un gran acte al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull aquest 6 de setembre l’acte de commemoració del 50è aniversari del CIEMEN, una oportunitat única de recordar la trajectòria d’aquesta entitat fundada el 1974 a l’exili italià per Aureli Argemí i de projectar-ne el futur.

L’acte començarà a les 17:30 i tindrà una durada de més de dues hores. S’hi repassarà la història del CIEMEN a través de diversos blocs temàtics, que ens enllaçaran amb les activitats de present i futur de l’associació. Hi intervindran persones representatives de les diferents facetes del CIEMEN i de diversos pobles amb els quals l’entitat ha tingut lligams especials, s’hi projectaran vídeos i hi haurà intervencions musicals. També s’hi farà un anunci que vincula el passat i el futur de la casa.

Tothom està convidat a venir a la celebració. Tanmateix, cal tenir en compte que només s’hi podrà entrar prèvia inscripció, atesa la limitació de l’aforament de la sala. Les inscripcions estan obertes i s’han de formalitzar a través d’aquest enllaç:

Les places s’assignaran per ordre estricte d’inscripció. Les inscripcions es tancaran un cop s’hagin esgotat les places. El fet d’haver omplert el formulari no implica necessàriament tenir una plaça assignada: el CIEMEN us enviarà un correu a l’adreça que indiqueu en el formulari per confirmar-vos que teniu la plaça.

Una entitat singular

El CIEMEN és una entitat de la societat civil catalana que treballa per fer conèixer i promoure la realitat nacional catalana al món, per difondre el coneixement dels pobles i nacions sense estat, i per defensar-ne els drets col·lectius. El CIEMEN manté un enfocament pioner que vincula, des del seu origen, els drets humans amb els drets col·lectius dels pobles. L’acció del CIEMEN es basa en un compromís explícit amb aquests drets, tant a l’hora de vehicular projectes de cooperació —sempre amb pobles minoritzats— com de generar iniciatives per a la consolidació de la societat civil catalana, europea i global en el marc dels drets col·lectius dels pobles, lingüístics i culturals. És així que l’entitat ha impulsat iniciatives com la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles, la Declaració Mundial dels Drets Lingüístics, la CONSEU, la Xarxa Mercator per la Diversitat Lingüística, el Fòrum Sobiranista o la Plataforma Estatal per la Pluralitat Lingüística, entre moltes més.

El CIEMEN s’ha distingit al llarg del seu mig segle de trajectòria per un compromís ferm amb els drets dels pobles i nacions a disposar d’ells mateixos, des dels Països Catalans —on ha treballat per engegar moviments tan destacats com la Crida o la Plataforma pel Dret de Decidir— fins a nombrosos països i pobles d’arreu, entre els quals amb molta intensitat el País Basc, el Kurdistan, Palestina, Galícia, Gal·les, Còrsega, Armènia, el poble amazic o diversos pobles indígenes d’Amèrica.