El professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears (UIB) Jaume Corbera va presentar dijous 11 al CIEMEN el seu llibre La Unió Europea, un mosaic lingüístic, en un acte titulat ” Diversitat lingüística a Europa: un bé o una nosa?”, que va comptar també amb les intervencions d’Isidor Marí, sociolingüista eivissenc i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i d’Aureli Argemí, president emèrit del CIEMEN.
L’acte va servir per a donar a conèixer l’obra de Corbera, una autèntica enciclopèdia de la diversitat de les famílies lingüístiques que es poden trobar dins les fronteres de la Unió Europea, classificades per branques i grups de parlars. “M’he limitat a tractar les comunitats lingüístiques autòctones, les que són europees des de fa segles, encara que no tinguin un territori propi delimitat, com és el cas del romaní, el jiddisch o l’armeni”, va afirmar l’autor, que ha incorporat dins el mateix llibre un cd amb un recull de cançons de cada una de les llengües explicades.
En paraules d’Isidor Marí, el volum de Corbera és “una passa fonamental en la divulgació del coneixement sobre l’extraordinària riquesa lingüística del Vell Continent”. Una tasca que, en opinió d’Aureli Argemí, algun dia, Corbera, “hauria de prosseguir treballant les famílies idiomàtiques i els parlars de l’àrea russa i caucàsica, fins als Urals”.