El vessant digital i tecnològic de les llengües minoritzades centra el VI Seminari sobre Identitats i Drets Col·lectius que el CIEMEN, la Universitat de Lleida i la Fundació pels Drets Col·lectius dels pobles organitzen els dies 13 i 16 de desembre a la capital del Segrià. El seminari tractarà de la creació de continguts digitals, perspectives de revitalització lingüística en línia i eines tecnològiques per a les llengües minoritzades. En parlaran activistes i professionals que treballen amb les llengües catalana, occitana, aragonesa i amaziga, entre altres.
El programa té quatre sessions (podeu trobar-ne tota la informació en aquest enllaç).
Les dues primeres sessions tenen lloc dimarts 13. De 16:30 a 18:00, “Oportunitats per a l’occità i les llengües minoritzades d’Itàlia en l’era digital”, amb Mariona Miret (activista), Niccolò Fantini i Guglielmo Diamante (De vulgare) (connexió en línia), Gabrièu Pelisson (youtuber de Parpalhon Blau) (connexió en línia); i de 18:30 a 20:00, “Activisme lingüístic digital i creació de continguts en llengües petites: el cas de l’aragonès”, amb Silvia Cebolla (activista lingüística de l’aragonès).
Les altres dues sessions seran divendres 16. De 10:00 a 11:30, “Tecnologies de la llengua i llengües minoritzades: reptes i èxits”, amb Alp Öktem (Col·lectivaT) i Aziz Baha (Casa Amaziga de Catalunya); i de 12:00 a 13:30: “Des)colonització digital: programari, eines i recursos en català”, amb Belén Ivars (Softcatalà).
El seminari està coordinat per Helena Torres i Jordi Suïls, professors del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida.
L’accés a les sessions és lliure i no cal inscripció prèvia. El seminari té lloc a la Sala de Juntes 2a planta 2.26 (Rectorat – Facultat de Lletres, Universitat de Lleida) – Plaça de Víctor Siurana, 1, Lleida.